Гройсман ініціюватиме масштабну перевірку облгазів

Гройсман ініціюватиме масштабну перевірку облгазів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір наступного тижня ініціювати масштабну перевірку облгазів.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що ми приймемо рішення у вигляді доручення уряду у середу або інший документ, ... тобто будемо ініціювати перед Національної комісією (НКРЕКП - ред.) глибинну перевірку усіх облгазів країни", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Реформа децентралізації докорінно змінює світогляд людей — Парубій

За словами глави уряду, він володіє інформацією про те, що є чимало випадків, коли дії  облгазів виходять за межі їхніх повноважень, і від цього страждають люди. “Напевно, навіть зробимо спільну групу з НКРЕКП - урядова група, Мінрегіон - і почнемо їх приводити до тями”, - наголосив Прем'єр-міністр.

"Я підготував доручення і звернуся до міністра енергетики та НКРЕКП, яка має повноваження контролю та перевірки. Їх треба "вжарити" по перше число. По-іншому не буде. Монополісти уже сіли всім на шию та звісили ноги", - зазначив Гройсман.

Він закликав підтримати Національну комісію щодо здійснення перевірки.

"Потрібно їх (газзбути - ред.) притягувати до відповідальності. Вони мають платити величезні штрафи, якщо знущаються з людей", - додав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді більшість побутових споживачів України отримали від своїх постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередніх роки зі значними сумами.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав населення не платити за газ більше, ніж нараховано за лічильником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-