Регіони мають подбати про якість стратегії розвитку - Зубко

Регіони мають подбати про якість стратегії розвитку - Зубко

Децентралізація
Укрінформ
Держава має підтримувати не просто окремі проекти в регіонах, а саме стратегії регіонального розвитку областей, саме тому владі на місцях слід дбати про якість своїх стратегій розвитку. 

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко на Форумі місцевого самоврядування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас дуже важливо, щоб саме стратегії регіонального розвитку областей були розроблені якісно, для того щоб ми саме їх підтримували, а не просто ремонт, капітальний ремонт, реконструкцію, соціальну інфраструктуру, що відбувалося три роки поспіль. Думаю, тут питання до регіональних комісій, які були створені на місцях і які, в принципі, повинні залучати як обласних депутатів, народних депутатів, громадськість", - зазначив Зубко.

Читайте також: ЄС продовжить програми підтримки реформи в Україні

Він наголосив, що Державний фонд регіонального розвитку, який функціонує з 2014 року, розподіляється згідно з Бюджетним кодексом по областях, але також - у напрямку стратегій, розроблених на обласному рівні.

"Дуже важливі зміни були внесені цього року у Фонд регіонального розвитку щодо того, щоб ми могли вперше спробувати спрямувати кошти на кращі проекти, які не будуть мати твердої основи. Це означає, що не потрібна буде експертиза проекту, а буде проводитися конкурс, який допоможе реалізувати стартапи, що будуть спрямовані на реалізацію стратегії обласного або міжобласного рівня", - сказав Зубко.

Фото: Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-