ЄС продовжить програми підтримки реформи в Україні

ЄС продовжить програми підтримки реформи в Україні

Децентралізація
Укрінформ
Європейський Союз продовжить програму підтримки реформи децентралізації в Україні "U-LEAD з Європою".

Про це на Форумі місцевого самоврядування сказав голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС намагається ділитися своїм досвідом щодо децентралізації через Програму U-LEAD, яка впроваджується майже 4 роки за підтримки країн-членів ЄС - Данії,  Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції. І визнаючи важливість цих зусиль, ми прийняли рішення продовжити нашу Програму "U-LEAD з Європою" для забезпечення підтримки процесу децентралізації після 2019 року, отже ви можете покладатися на підтримку Європейського Союзу", - сказав Мінгареллі. 

Він зазначив, що реформа децентралізації впроваджується в Україні в надвичайно складних умовах - під час війни. Втім мільйони громадян уже відчули безпосередньо наслідки реформи, яка не була б можливою без консолідації зусиль уряду та Верховної Ради, а також без готовності до змін голів новостворених громад.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і працює в усіх 24 областях України. За підтримки U-LEAD були створені Центри розвитку місцевого самоврядування в усіх регіонах України, у тому числі у Донецькій та Луганській областях. За допомогою цих ЦРМС Програма "U-LEAD з Європою" надає підтримку з фінансів, децентралізації, регіонального розвитку, комунікації, муніципальних послуг та просторового планування.

Читайте також: Гройсман анонсував нову хвилю децентралізації на 600 днів

Програма має на меті сприяння реформі децентралізації в Україні в цілому та розширення можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення та підтримку Центрів надання адміністративних послуг. Очікується, що до кінця 2020 року буде здійснена підтримка діяльності до 600 ЦНАПів, які зможуть задовольняти потреби громадян України.

«U-LEAD з Європою» також працює в галузі сприяння регіональному розвитку. U-LEAD надала підтримку уряду України в оцінці понад 500 заявок та відборі 70 з них на проекти регіонального розвитку, поданих відповідно до Плану дій на 2015-2017 роки. Крім того, надала експертну підтримку у виявленні обмежень у використанні коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та запропонувала шляхи їх усунення і багато іншого. Бюджет Програми на 2016-2020 роки становить 102 млн євро. 

Фото: Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-