Реформу з децентралізації вдалося провести, бо у ній була потреба - Гройсман

Реформу з децентралізації вдалося провести, бо у ній була потреба - Гройсман

Укрінформ
Реформу з децентралізації вдалося провести, бо у цьому була потреба.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, виступаючи на Форумі місцевого самоврядування й ОТГ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можливість за 5 років провести реформу була тільки тому, що була у цьому потреба держави. Не всі це розуміли, але вона була. Як тільки ми консолідували позицію, Президент, парламент, уряд, у нас не було жодного хто б щось заблокував. Тому і почало народжуватися національне законодавство, нова система», - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр наголосив, що усі мають захищати цю реформу, робити усе для того, щоб те, чого вдалося досягнути, рухалося далі, і щоб ніхто не зміг це зупинити. 

«У грудні я поставив завдання міністру регіонального розвитку та будівництва - профільному віце-прем'єру, щоб до кінця року провести узгодження календарного плану з усіма асоціаціями, вивірити увесь порядок денний цих змін, щоб ми вийшли на оновлення тієї концепції, яка стала основою для старту реформи місцевого самоврядування», - сказав він.

Читайте також: Порошенко: В Україні вже 874 тергромади, місцеві бюджети зросли у 3,4 раза

Водночас Гройсман визнав, що за п'ять років вдалося зробити чимало. 

«Ми прийняли рішення провести якісну реформу для того, щоб дати можливість мільйонам українців почати змінювати своє життя. І ці інструменти почали реально працювати. За 5 років нам вдалося сформувати механізми самодостатніх громад, ми отримали абсолютно нову систему фінансового забезпечення місцевого самоврядування. Ми отримали свій позитивний досвід, хоча і маємо помилки у своїх діях. Але очевидним є те, що система показала свою абсолютну ефективність с точки зору нової якості послуг на території громад України», - сказав Гройсман.

За словами Прем'єр-міністра, за цей час також вдалося значно розширити коло прихильників цієї реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-