Бабін давно написав заяву на звільнення, хоче до ЗСУ - голова Херсонської ОДА

Бабін давно написав заяву на звільнення, хоче до ЗСУ - голова Херсонської ОДА

Укрінформ
Борис Бабін, який працював постпредом Президента України в Автономній Республіці Крим, і звільнений зі своєї посади 2 грудня, вже давно написав заяву на звільнення і хоче піти на службу до армії.

Про це повідомив у вівторок в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

«Наскільки мені відомо, він (Борис Бабін - ред.) написав заяву про звільнення за власним бажанням. Я з ним бачився після закінчення засідання Тимчасової слідчої комісії (засідання у Херсоні 29-30 листопада 2018 року ТСК Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів - ред.). Ми з ним розмовляли, він сам мені сказав, що він написав уже давно заяву на звільнення за власним бажанням, і дивиться куди б йому піти у лави Збройних сил України», - розповів Гордєєв.

Що ж до того, що Президент України Петро Порошенко звільнив Бабіна із займаної посади постійного представника в Криму лише 2 грудня 2018 року, Гордєєв зазначив: «... O Президента проблем побільше, ніж питання звільнення, підписання Указу про звільнення того чи іншого чиновника».

На думку голови Херсонської ОДА, на разі виконувачем обов'язків постійного представника Президента України в Криму буде перший заступник постійного представника Президента в АРК Ізет Гданов.

Що ж до можливої кандидатури майбутнього керівника постійного представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Гордєєв зазначив, що не впливає на кадрову політику Президента.

«Це питання кадрової політики Президента. Я думаю, що буде людина, яку він призначить найближчим часом. Тому що Крим - це питання номер один у відновленні цілісності держави», - наголосив голова Херсонської ОДА. 

Читайте також: Президент давно був невдоволений роботою представника по Криму - Джемілєв

Що ж до співпраці з майбутнім керівником постійного представництва Президента в Криму, офіс якого знаходиться у місті Херсоні, Гордєєв зазначив: «Ми співпрацювати мусимо не тільки з цією людиною, а й з усіма. І не мусимо, а зобов'язані, і не тому, що нам так посадовими інструкціями приписано, а тому що ми всі об'єднані однією метою - це деокупація Криму».

Гордєєв також нагадав, що саме Херсонська облдержадміністрація є ініціатором розробки низки законів України про безкоштовне навчання кримчан на материковій Україні, і, зокрема, і в Херсонській області; що саме Херсонщина, яка межує з тимчасово окупованим Кримом, облаштовує спостережними відеокамерами адмінмежу з Кримом; і що саме на Херсонщині встановлюють радіотелевежі для того, щоб Україна могла транслювати в окупований Крим  свій контент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-