Одеса перетворилася на кримінальну столицю України - Аваков

Одеса перетворилася на кримінальну столицю України - Аваков

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що з кримінальною обстановкою в Одесі, яка існує наразі, миритися далі неможливо.

Про це він сказав на брифінгу в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Чому Одеса за останні місяці перетворилася на столицю кримінального світу України? Чи заслуговує цього Одеса? Чому сталося так, що професійні рейдери - “активісти” стали невід'ємним атрибутом ділового і політичного життя Одеси?.. Перший день воєнного стану - затримана група із 17 бойовиків, які атакували одне будівництво, в іншому місці нападають на політика. Це що, рівень самосвідомості для Одеси? Ні, звісно. Це питання, коли місцева політична еліта, місцева ділова еліта і управлінська еліта чомусь подумали, що так зручно, чомусь прийняли рішення, що кожна політична група і угрупування в цьому випадку має мати при собі дві три “бригади” бойовиків - “громадських діячів”, при цьому реальні громадські діячі глибоко “забиті”, в тому числі і фізично... Я думаю, тут є про що поговорити, і якщо це стиль управління місцевої міської влади... або при недостатній увазі адміністрації - це достатньо предметна розмова, яка має відбутися між паном Трухановим, Степановим. А якщо у них не вистачить власної волі - я думаю, що ми будемо разом з ними сідати і допомагати їм. Але миритися з таким станом речей неможливо”, - сказав Аваков.

За його словами, у інших містах - Харкові, Дніпрі, Запоріжжі - такого стану речей у цьому питанні, як в Одесі, немає.

“У Харкові не так, у Дніпрі не так, у Запоріжжі не так, чому це так тут, в Одесі? Тому що не перекриті джерела, які фінансують ці дивні нові манери? Генпрокурор сьогодні сказав істину, яка має бути ясна усім: монополія на силу належить тільки державі. Жоден юнак з битою, жоден самозваний активіст не може визначати міру правосуддя. І ми маємо до цього рухатися. Дуже жаль, що ми приїжджаємо в Одесу з такою місією, результатом якої буде ряд достатньо болючих і неприємних перевірок, але, на жаль, це та реакція, на яку держава має піти”, - додав міністр.

Читайте також: Порошенко доручив посилити присутність правоохоронців на Одещині

За його словами, після наради силовиків в Одесі було прийнято рішення по ряду питань, зокрема, проведення поглибленої перевірки економічних схем.

“Для цього сюди під'їдуть спеціалісти із інших областей, і з Києва у тому числі, для того, щоб спробувати відсторонитися від потенційних ризиків і домовленостей в місцевих правоохоронних органах. І я думаю, що дуже нерозумно з боку одеської ділової і політичної еліти присвоювати собі такий сумнівний приз, як “столиця розгулу і кримінального елементу в Україні”. Дуже сподіваюся, що цей епізод ми пробіжимо дуже швидко”, - наголосив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-