Мер Франківська скаржиться, що у місті немає вакцини від кору

Мер Франківська скаржиться, що у місті немає вакцини від кору

Укрінформ
В Івано-Франківську батьки готові робити щеплення дітям, але вакцини від кору немає. Місто очікує цю вакцину для дітей і дорослих.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

«Цього року знову маємо неприємну статистику захворювання на кір. Хоч ми спрацювали на випередження і замовили вакцини передчасно, проте досі таких не отримали. Зараз батьки готові щеплювати дітей, ініціатива набагато вища, ніж попередні роки, проте вакцин немає! Очікуємо вакцину від кору для діток і для дорослих», - повідомив Марцінків.

За його інформацією, як тільки місто отримає вакцини від кору, про їх наявність поліклініки повідомлять своїх пацієнтів, що потребують щеплення.

Відомо, що в Івано-Франківську на кір хворіють понад 900 людей, з них понад 500 хворих – діти. На переконання лікарів, така ситуація склалась через те, що 3\4 дітей, які занедужали, взагалі не отримували щеплення від кору.

Читайте також: На Вінниччині за тиждень захворюваність на кір зросла на 25%

За інформацією департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради, станом на 3 грудня в дитячій поліклініці Івано-Франківська налічували  72 дози вакцини від кору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-