У Херсоні підняли прапор ВМС на підтримку полонених моряків

У Херсоні підняли прапор ВМС на підтримку полонених моряків

Керченська криза
Укрінформ
У Херсоні у вівторок зранку біля будинку облдержадміністрації і облради відбулася церемонія підняття на підтримку полонених українських військових моряків Державного Прапора України та Прапора Військово-морських сил Збройних сил України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішня акція має продемонструвати не лише всім херсонцям, а й всім українцям у цілому світі, що ми солідарні з нашими українцями, які сьогодні в полоні. У такий спосіб, спосіб єдності, публічної демонстрації цього, ми можемо звернути увагу світу на те, що відбувається тут, у нас, у внутрішніх водах Азовського моря, де є лише два господарі - це Україна та Росія. І, власне, у такий спосіб ми маємо показати, що Росія далі продовжує захоплювати вже території не тільки сухопутні, а й водні акваторії. Сьогоднішня акція повинна також продемонструвати, що ми не будемо мовчати, ми не будемо миритися з тим станом речей, який нам намагається нав'язати ворог, і будемо голосно заявляти про те, що він діяв всупереч будь-яким нормам міжнародного права та здорового глузду", - сказав у виступі на церемонії заступник голови ОДА Андрій Балонь.

На церемонії виступили також волонтери Оксана Погомій та Тетяна Князєва.

"Є час, коли треба змінюватися, є час мовчання, і час, коли треба говорити. Говорити аж до неба, щоб усі, хто в полоні, повернулися до матерів, у їхні обійми, щоб усі були з нами разом", - заявила Князєва.

Читайте також: Мінінфраструктури підняло прапор ВМС України перед своєю будівлею

Після виступів четверо учасників бойових дій на сході України підняли на флагштоках під виконання учасниками заходу Державного Гімну України Державний Прапор України та Прапор Військово-морських сил Збройних сил України.

Почесне право підняти прапори було надано Ігорю Кравцю, Юрію Чайковському, Костянтину Василькову та Олександру Кльові. Усі вони захищали незалежну Україну на сході держави з 2014 по 2016 роки.

Фото: oleshky.ua.city

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-