У Краматорську відкрилась виставка

У Краматорську відкрилась виставка "Донбас»: переPROчитання образу"

Фото
Укрінформ
У Краматорську відбулось відкриття виставки "Донбас": переPROчитання образу", яка розповідає про цей край від древніх часів заселення степів кочівниками до сьогодення.

Про це у понеділок повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"У Краматорську за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза та представника Українського інституту національної пам’яті Ігоря Карєтнікова відбулось відкриття виставки "Донбас»: переPROчитання образу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Меморіалі жертв Голодомору представили проект другої черги музею

Зазначено, що виставка розташована у приміщенні музею Донбаської державної машинобудівної академії та розповідає про найважливіші моменти історії Донецької області – від часів заселення степу кочівниками до подій 21 сторіччя.

За словами Стокоза, існують міфи, нібито Донеччина – це якийсь окремий регіон, але це не так. "Історія доводить, що саме тут українська нація гартувалась сотні років, проявляючи себе з найкращої сторони у найбільш важкі часи. Зараз ми переживаємо часи, коли потрібно боронити власну землю. Ця виставка допомагає зрозуміти, що Україна тут була, є і буде завжди", - підкреслив заступник керівника області.

У Краматорську відкрилась виставка "Донбас»: переPROчитання образу"

У свою чергу, Карєтніков провів для студентів імпровізовану екскурсію, під час якої акцентував увагу на подіях, що відбувались у Донецькій області протягом останніх ста років, і про які занадто мало інформації винесено на широкий загал. Так, він розповів молоді про діяльність підпільників ОУН у Маріуполі, Сталіно та інших містах, національно-визвольний рух на початку 20 сторіччя, робочі повстання за часів радянської влади та інші цікаві історії, які допомагають краще розуміти історичні процеси, які проходили у цьому регіоні.

За декілька днів виставка буде передана до інших міст Донецької та Луганської областей, у подальшому планується проводити подібні заходи частіше, констатували в ОДА.

Фото: dn.gov.ua/ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-