На Харківщині створили мобільні пости на в'їздах у міста

На Харківщині створили мобільні пости на в'їздах у міста

Воєнний стан
Укрінформ
Безпекові заходи на Харківщині посилено, зокрема на в'їздах до великих населених пунктів створили мобільні пости, а до патрулювання населених пунктів вздовж кордону з РФ щодня залучено 1300 співробітників поліції.

Про це йшлося на на брифінгу щодо ситуації в Харківській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тиждень у регіоні пройшов спокійно. Область керована, Харківська ОДА працює у звичайному режимі. Голова ОДА Юлія Світлична провела, як і було заплановано, Раду оборони Харківщини, де обговорили відповідні питання та прийняли рішення щодо координації роботи всіх структур, які відповідають за життєзабезпечення нашого краю", - зазначив радник голови ОДА Сергій Стороженко.

За його словами, силові структури області продовжують нести службу в посиленому режимі.

Як сказав, у свою чергу, начальник Управління превентивної діяльності ГУ НП у Харківській області Сергій Бірбасов, посилено патрулювання пішими нарядами на території Харкова та населених пунктів області: "Особливо це торкається тих, які примикають до кордону з Російською Федерацією. Для патрулювання та оперативних заходів щодоби залучено близько 1300 співробітників поліції".

Читайте також: Парубій сказав, як працюватиме Рада у період воєнного стану

"На в'їздах до великих населених пунктів області створили мобільні пости. Також залучили ті стаціонарні блокпости, які були створені в 2014 році - для посилення контролю за безпекою дорожнього руху, проведення превентивних заходів, розкриття злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї тощо. Працює усього близько 27 мобільних постів та стаціонарні пости навколо Харкова", - пояснив Бірбасов.

За словами заступника начальника УСБУ в Харківській області Юрія Рябухи, управління продовжує зосереджувати свою увагу на об'єктах критичної інфраструктури області.

"Зміщені акценти на протидиверсійні, антитерористичні заходи. Ми забезпечуємо й громадські заходи в місті та області. Аналіз обстановки свідчить про те, що підстав стверджувати про активізацію якихось ефемерних на даний момент диверсійних груп немає. Обстановка в регіоні контрольована. Диверсійної і терористичної загрози на даний момент немає", - підкреслив Рябуха.

За словами військового комісара Харківської області полковника Юрія Калгушкіна, з Харківської області до військових частин України на навчальні збори вже відправлено першу групу - близько 150 військовозобов’язаних оперативного резерву 1-ї черги.

"Це ті, хто, починаючи з 2014 року, проходив службу в зазначених військових частинах на тих посадах, на які вони й призиваються. Протягом тижня кожного дня будуть здійснюватися відправлення до військових частин ЗСУ. Навчальні збори передбачено провести строком до 15 діб" - додав Калгушкін.

За його словами, з сьогоднішнього дня починають працювати штаби районів територіальної оборони та штаб територіальної оборони області: "Планується 4 та 5 грудня провести командно-штабні тренування з територіальної оборони".

Присутні на брифінгу керівники Південної залізниці та міжнародного аеропорту "Харків" також запевнили, що транспортна інфраструктура регіону працює в штатному режимі.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях, серед яких і Харківська, у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-