В Одесі посилили нічні патрулювання

В Одесі посилили нічні патрулювання

Воєнний стан
Укрінформ
В Одеській області здійснюються перевірочні збори військовозобов'язаних оперативного резерву першої та другої черг, посилено нічні патрулювання бійців Національної гвардії та поліції, але не введено, станом на 3 грудня, жодних обмежень для громадян.

Про це обласний військовий комісар Юрій Бєляков розповів на бріфінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рамках воєнного стану в Одесі та області поки що не введено жодних обмежень для громадян, окрім того, що посилено нічні патрулювання бійців Національної гвардії та поліції заради гарантування громадського спокою. Не здійснюємо також заходів часткової мобілізації, а йде підготовка до перевірочних зборів військовозобов'язаних резерву першої черги, що мають досвід участі в АТО. Саме їх залучають до навчальних перевірочних зборів у місцях дислокації частин, де вони служили", — зазначив полковник Бєляков.

За його словами, "не йдеться ані про мобілізацію, ані про вихід резервістів у зону операцій Об'єднаних сил".

Полковник Бєляков спростував фейкові повідомлення, які розповсюджуються спецслужбами держави-агресора, зокрема розсиланням СМС-сповіщень на мобільні телефони громадян, з приводу прибуття до районних військових комісаріатів.

Обласний військовий комісар уточнив, що до навчальних перевірочних зборів залучаються також військовозобов'язані резерву другої черги, що входять до лав військ територіальної оборони. Терміни зборів поки не встановлено.

Читайте також: На Закарпатті відправили на збори першу команду резервістів

Як повідомлялося, Одещина — серед 10 областей України, де у зв’язку з військовою агресією Росії в Керченській протоці з 28 листопада запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-