У Бердичеві запалили ханукальні вогні

У Бердичеві запалили ханукальні вогні

Фото
Укрінформ
У Бердичеві на Житомирщині розпочали святкування традиційного єврейського свята Ханука запалюванням свічок у центрі міста, хороводом та частуванням традиційної випічкою.

Про свято, що розпочалося у місті 2 грудня, інформують місцеві ЗМІ.

«В Бердичеві вже традиційно на честь цього свята в центрі міста встановлюють величезну ханукію, на якій і запалюють ритуальні світильники. Міський голова Василь Мазур разом з єврейськими рабинами в неділю по обіді проголосили коротенькі промови і піднялись в підйомнику, щоб запалити свічки», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що представники єврейської общини та інші містяни зустріли оплесками запалення свічок. Потім гості водили в центрі міста хороводи та ласували ханукальними пончиками.

Бердичів запалив ханукальні вогні

У Бердичеві Хануку святкують вже кілька років поспіль. На центральному світильнику менора, за традицією, свічки запалюватимуть впродовж восьми днів по одній щодня, читаючи молитви.

Читайте також: Порошенко привітав іудеїв зі Ханукою

Ханука – це єврейське свято свічок, які запалюють на честь дива, що сталося при освяченні храму після перемоги війська Ієгуди Маккавея над військами царя Антіоха в 164 році до нашої ери. Історія Хануки пов’язана із маленьким дзбанком олії, не опоганеної загарбниками, якої б мало б вистачити на один день горіння менори, але Всевишній виявив чудо – її було достатньо на 8 днів. Свято починається 25-го числа єврейського місяця кіслеві й триває вісім днів.

Фото: rio-berdychiv.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-