Прикордонники на місці вирішуватимуть, чи

Прикордонники на місці вирішуватимуть, чи "завертати" росіян

Керченська криза
Укрінформ
Рішення щодо пропуску в Україну росіян призовного віку чоловічої статі будуть прийматися безпосередньо на пункті пропуску на кордоні після співбесіди.

Про кореспонденту Укрінформу повідомив начальник департаменту з питань взаємодії і зв'язків з громадськістю Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Відповідно до законодавства про правовий режим воєнного стану діє особливий режим в'їзду-виїзду. Виокремлюються групи ризиків, які можуть бути причетні до дестабілізаційних заходів на території України. Для цього ми перевіряємо їхні попередні поїздки в Україну, чи не порушували вони українське законодавство, чи не відвідували до цього тимчасово окуповані території України. Під час перетину кордону іноземцями та особами без громадянства, у тому числі й громадянами Російської Федерації, прикордонники здійснюють посилене інтерв’ювання", – сказав він.

Читайте також: За добу на "Гоптівці" завернули п'ятьох росіян — ДПСУ

Демченко зауважив, що винятком є ті особи, які мають дипломатичний статус в Україні або ж є обслуговуючим персоналом транспортних засобів, особи, які мають документи на підтвердження постійного або тимчасового проживання на території України, а також ті, які їдуть із поїздками гуманітарного характеру, наприклад через смерть або хворобу близьких.

Демченко підкреслив, що у кожному окремому випадку може прийматися відповідне рішення.

Він також повідомив, що цієї доби в Україну не пропустили 75 громадян Росії. Причини різні, більшість не змогла підтвердити мету поїздки, частина з них відвідувала окупований Крим.

Читайте також: Україна обмежила в'їзд чоловікам із РФ віком від 16 до 60 років

Він уточнив, що іноземним громадянам, які підтвердили незаконні поїздки на тимчасово окуповані території України, не просто відмовляють у в'їзді, а й забороняють в'їзд до країни в майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, раніше 30 листопада голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що Україна обмежила в’їзд на свою територію чоловікам-громадянам Російської Федерації віком від 16 до 60 років.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-