На Черкащині створено першу тергромаду на базі міст обласного значення

На Черкащині створено першу тергромаду на базі міст обласного значення

Децентралізація
Укрінформ
До Канівської міської тергромади приєднано Яблунівську. Відповідне рішення депутатський корпус Канівської міськради одноголосно прийняв 29 листопада.

Про це Укрінформу повідомили в Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

"Це було найважче об'єднання в ОТГ на Черкащині. Тільки нашим центром було здійснено понад 30 консультативних виїздів, під час яких ми допомагали вирішувати питання щодо створення цієї громади. Унікальності непростій ситуації додавало те, що попри бажання людей дві третини яблунівських депутатів відмовилися голосувати за остаточне рішення про об'єднання. І люди, народною ініціативою, відкликали цих депутатів і обрали собі нових. Оновлений депутатський корпус Яблунівської сільської ради проголосував за створення громади спільно з Каневом. На основі їх одноголосного рішення депутати Канівської міської ради сьогодні прийняти доленосне рішення про утворення  спільної об'єднаної громади Канева з Яблуневом. Ця громада з 2018 року має шанс отримати фінансування із державного бюджету та субвенцію на розвиток інфраструктури в ОТГ", - зазначив директор Черкаського ЦРМС Сергій Слинько.

Як повідомлялося, загалом в країні механізмом приєднання сільських, селищних рад до міст обласного значення вже скористалися 50 приміських громад. Вони приєдналися до 24 міст обласного значення. До міста Лозова приєдналися 10 сільських, селищних рад; до міст Березань та Ржищів – по 5 сільських рад; до Коломиї та Тернополя - по 4 сільських ради; до міста Буча - 3 сільські ради; до Бердянська - 2 сільські ради; до міст Бережани, Вараш, Вінниця, Вознесенськ, Гадяч, Житомир, Канів, Марганець, Нова Каховка, Новгород-Сіверський, Новодністровськ, Покров, Славута, Шостка, Новоград-Волинський, Ніжин та Хмільник приєдналися по 1 сільській, селищній раді.

Читайте також: У Луцьку тергромади обговорили особливості бюджетного процесу на 2019 рік

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: Черкаський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-