Росія другу добу не пропускає судна під будь-яким прапором - Омелян

Росія другу добу не пропускає судна під будь-яким прапором - Омелян

Керченська криза
Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що Росія вже другу добу поспіль не пропускає до Азовського моря судна під будь-яким прапором,  окрім своїх.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу на полях третього Українсько-німецького бізнес-форуму в Берліні в четвер.

"Другу добу поспіль жодні судна, причому під всіма прапорами, в тому числі прапорами ЄС, не можуть пройти ані в українські порти, ані вийти з них в нейтральні води", - наголосив український міністр.

Читайте також: Росія заблокувала на Азові 35 суден - Омелян

Міністр переконаний, що вирішувати проблему проходу через Керченську протоку потрібно системно, із залученням західних партнерів.

“Це має бути єдиний голос антиросійської коаліції, єдина позиція, щоби системно вирішити проблему. Вирішувати точково – сьогодні відкрили, завтра закрили, післязавтра ще щось – не піде”, - вважає Омелян.

Читайте також: Україна посилює охорону аеропортів та вокзалів

Він нагадав, що з портів Азовського моря постачається багато продукції, в тому числі в держави Європи. Загалом же затримки з проходженням у деяких випадках перевищують 10 діб.

“Це впливає і на фрахт, і на вартість кінцевої продукції, в тому числі”, - зауважив Омелян.

Читайте також: Західні аналітики фіксують активізацію пропагандистів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, українські порти Азовського моря Маріуполь та Бердянськ наразі фактично заблоковані Російською Федерацією для заходу та виходу суден.

За оперативною інформацією на 28 листопада, в очікуванні на вхід в Азовське море знаходяться 18 суден: 4 прямують до порту Бердянськ, 14 – до порту Маріуполь.

На вихід з Азовського до Чорного морів також стоїть черга: з порту Бердянська не можуть вийти 3 судна, з порту Маріуполя – 6. Ще 8 суден стоять біля причалів в портах. Загалом заблоковано 35 суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-