Запорізька область лідирує за кількістю створених об’єднаних тергромад

Запорізька область лідирує за кількістю створених об’єднаних тергромад

Децентралізація
Укрінформ
Запорізька область є лідером в країні за кількістю створених об’єднаних територіальних громад. Загалом створено 51 об’єднану територіальну громаду.

Про це йшлося на засіданні Ради регіонального розвитку Запорізької області, яке проходило 28 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запорізький регіон є активним учасником реалізації реформи децентралізації. Вже 87% населення області проживає в об’єднаних громадах та містах обласного значення. Відповідно до останнього щомісячного моніторингу, який проводить Мінрегіон України, Запорізька область вкотре посіла перше місце в загальнонаціональному рейтингу за покриттям території об'єднаними територіальними громадами - 63% загальної площі. Нині на мапі області немає жодного району, де не створено ОТГ. Загалом створено 51 об’єднану територіальну громаду», - сказав голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль. 

За його словами, чотири райони області  повністю покриті громадами. Нині на території Запорізької області проведено обговорення щодо реформування адміністративно-територіального устрою. Також напрацьовано матеріали щодо оптимальної моделі реформування районного рівня.

Читайте також: Рада має активізувати розгляд законопроектів, що завершують реформу - експерт

«Більше того, вже розпочато роботу над законопроектом про зміну меж районів. Тож нині нам потрібно створити робочу групу з напрацювання відповідного законопроекту. До неї залучимо представників обласної влади, депутатського корпусу, районної влади, керівників ОТГ та експертів. Сьогодні буде підписано розпорядження про її створення», - зазначив Бриль. 

Голова області додав, що в цьому питанні розраховує на підтримку народного депутата України Ігоря Артюшенка, який може виступити суб’єктом законодавчої ініціативи та подати розроблений робочою групою законопроект до Верховної Ради.

Фото: zoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-