Регіональним журналістам в уряді роз'яснили, навіщо вводиться воєнний стан

Регіональним журналістам в уряді роз'яснили, навіщо вводиться воєнний стан

Фото
Укрінформ
У Будинку уряду відбулася зустріч представника Кабінету міністрів України у Верховній Раді, народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Вадима Денисенка з представниками регіональних ЗМІ зі всієї України.

Про це глава Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів Роксолана Стадник повідомила у Facebook.

“Декілька ключових меседжів від народного депутата, уповноваженого представника уряду у Верховній Раді України у зв’язку із введенням 30-денного воєнного стану у 10-ти областях України (Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській) та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії: жодних обмежень прав громадян не буде, вони можуть статися лише в одному випадку - якщо розпочнеться пряма військова агресія РФ; всі соціальні виплати, пенсії, зарплати, всі виплати з держбюджету, відбуватимуться у повному обсязі та вчасно, день у день, без затримок”, - зазначила вона.

Регіональним журналістам в уряді роз'яснили, навіщо вводиться воєнний стан / Фото: facebook.com/stadnyk.roksolana

Крім того, жодні комендантські години вводитися не будуть, не закриватимуться школи.

“Прохання поширювати лише перевірену інформацію, опираючись на офіційні джерела (зокрема, Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, Міністерства інформаційної політики, Міністерства внутрішніх справ, інших органів державної влади України)”, - зазначила Стадник.

Рішення про введення воєнного стану ухвалене через агресію з боку Російської Федерації, що відбулася 25 листопада у районі Керченської протоки проти кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України та завершилася захопленням 3 українських кораблів та 24 моряків, а також загрозу можливого розширення ескалації конфлікту на певних територіях України.

Читайте також: Військові попередили про фейкові повідомлення щодо "мобілізацї та облав"

«Щоб не створювати, перш за все, економічну паніку, було прийняте компромісне рішення про 30 днів і 10 областей», - резюмував Вадим Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-