Суд у справі Кернеса знову відклали — адвокати принесли медичну довідку

Суд у справі Кернеса знову відклали — адвокати принесли медичну довідку

Укрінформ
Суд знову відклав розгляд апеляцій на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Обидва охоронці Кернеса з'явилися в суд. Кернес не з'явився. За повідомленням адвоката Олександра Гунченка, Кернес знаходиться на лікуванні з 22 листопада 2018 року у зв'язку із загостренням захворювання. Медична довідка додається", - зазначили в суді.

Розгляд трьох апеляцій, додали в суді, відкладено: "Чергове засідання призначене на 7 грудня, на 11:00. Водночас, сторона обвинувачення наполягала на проведенні засідання в режимі відеоконференції".

Верховний суд, сказали в суді, відмовив у задоволенні клопотання захисту про перенесення розгляду справи до Харківського апеляційного суду.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 листопада Полтавський апеляційний суд переніс засідання, де планували розглянути всі три апеляції на ухвалу Київського райсуду Полтави про закриття кримінального провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців: Кернес не з'явився через погіршення здоров'я. В результаті, суд перенесли на 23 листопада.

До суду, стало відомо, також надійшло повідомлення про розгляд клопотання захисників Кернеса у Верховному Суді про зміну підсудності.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса, обвинуваченого у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану.

Суддя Андрій Антонов заявив, що сторона обвинувачення переклала на суд докази злочину, а самі прокурори не з'явилися на сім останніх засідань суду.

Читайте також: Адвокати заявили про "погіршення здоров'я" Кернеса — суд перенесли

12 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для прийняття об'єктивного вироку".

20 серпня слухання справи Геннадія Кернеса і двох його охоронців, призначені на 21 вересня, знято з розгляду у зв'язку з тим, що у Верховному Суді знаходиться клопотання адвоката Олександра Гунченка про направлення кримінального провадження до іншого апеляційного суду.

25 вересня Апеляційний суд Полтавської області за власною ініціативою відклав на невизначений час засідання у справі Кернеса, посилаючись на те, що не отримав з Верховного суду оригінали ухвали від 24 вересня 2018 року.

Геннадій Кернес і його охоронці не вважають себе винними у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-