"Собачий конфлікт" у Миколаєві: за програму захисту тварин міськрада голосуватиме таємно

Укрінформ
На сесію Миколаївської міськради буде винесено два проекти програми захисту тварин, за які депутати висловляться в режимі таємного голосування, побоюючись за власне життя й здоров'я.

Про це заявив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич 23 листопада під час засідання міськвиконкому, який розглядав дане питання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення про таємне голосування за цю програму викликане тим, що депутати бояться за своє життя і здоров'я. Адже їм погрожують, з одного боку, зоозахисники, з іншого, ті, хто є прихильником відлову собак без повернення на вулицю. Отож треба захищати не лише собак, а й людей», – сказав Сєнкевич.

Зауважимо, що «собачий конфлікт» між зоозахисниками, депутатами та місцевими мешканцями розпочався ще влітку і триває досі. Причому, час від часу він переростає у фізичне протистояння.

При цьому, статистика свідчить, що мешканці Миколаєва дедалі частіше стають жертвами безпритульних псів, а програми захисту тварин у місті немає, її розробляють уже декілька місяців. Відловом агресивних собак ніхто не займається.

Як повідомляв Укрінформ, конфлікт навколо бездоглядних собак у Миколаєві почався з того, що комісія, відповідно до норм чинного законодавства, прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак через їх агресивність чи невиліковні хвороби. Проте група зоозахисників у знак протесту почала блокувати роботу КП "Центр захисту тварин".

Вже не раз словесні конфлікти переходили у штовханину і навіть бійку. Порушено два кримінальні провадження: за фактами евтаназії тварин та нападу на директора центру. Одні вимагають прибрати бездоглядних псів з вулиць міста, де їх розвелося забагато, і вони проявляють агресивність, інші категорично проти будь-яких кардинальних змін у цьому питанні.

Читайте також: "Фекальна атака" у міськраді: суд Миколаєва зобов'язав поліцію порушити справу

Все це не раз призводило до припинення навіть підбору трупів бездоглядних тварин з вулиць міста — через блокування центру зоозахисниками та напади на його автотранспорт. Працівники центру стверджують, що мешканці «табору зоозахисту», який розмістився під воротами КП, постійно втручаються у їх роботу, систематично порушують правила безпеки та створюють загрози життю та здоров’ю людей.

Зоозахисники тривалий час блокували міську раду. Міський голова назвав їхні дії політично вмотивованими. На чолі зоозахисників стоїть відома у Миколаєві депутат міськради з Опоблоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-