"Тарифні ігри" у Херсоні: мерія скасувала, а потім відновила підвищення цін на проїзд

Укрінформ
Виконком Херсонської мерії у середу ввечері скасував власне рішення від 6 листопада підняти тарифи на перевезення пасажирів у міських маршрутках, а наступним рішенням встановив у місті такі самі тарифи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У такий спосіб міська влада вирішила вийти з напруженої ситуації, що скалалася після призупинення рішення від 6 листопада.

"Колеги, внесли рішення виконкому, прошу голосувати. Рахуйте голоси: 14 — за, 1 — не голосував. Рішення прийнято", — констатував головуючий на засіданні виконкому міський голова Володимир Миколаєнко під час обговорення і голосування з питання "Про встановлення вартості проїзду у міському пасажирському транспорті м. Херсона", яке на цьому ж засіданні було додатково внесене "з голосу" до порядку денного.

Після голосування Миколаєнко заявив, що сьогодні ж підпише це рішення виконкому, "щоб завтра можна було спокійно їздити (у міських маршрутках — ред.)".

Відтак члени виконкому проголосували за скасування рішення виконкому від 6 листопада.

На засіданні виконкому міський голова заявив присутнім у залі представникам перевізників, що під ці затверджені виконкомом тарифи вони мають встановити на своїх автобусах GPS-трекери.

У залі були також присутні громадські активісти, які закликали членів виконкому не приймати нове рішення про тарифи у 6 і 8 грн.

Читайте також: Влада Херсона розриває договори з перевізниками-саботажниками

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада 2018 року виконком Херсонської мерії прийняв рішення підняти вартість тарифу на перевезення пасажирів у міських маршрутках з 4 до 6 грн у ранковий і денний час, а з 20 до 23 годин — до 8 грн.

9 листопада 2018 року Херсонський окружний суд відповідною ухвалою зупинив дію рішення виконкому Херсонської міськради від 6 листопада № 329 до закінчення розгляду справи по суті. У відповідь кілька перевізників міста самовільно підвищили вартість проїзду у своїх маршрутках до 8 грн, а частина перевізників узагалі перестала виводити автобуси на маршрути міста. 19 листопада на площі біля мерії за участю понад 300 осіб відбувся мітинг жителів міста, які вимагали відновлення у місті в повному обсязі маршрутних перевезень і повернення тарифу на проїзд до 4 грн. Ця напружена ситуація з маршрутками та вартістю проїзду в них зберігалася у Херсоні протягом кількох днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-