Тернопіль першим в Україні завершив приєднання до себе навколишніх сіл

Тернопіль першим в Україні завершив приєднання до себе навколишніх сіл

Децентралізація
Укрінформ
Тернопіль першим із обласних центрів в Україні завершив процедуру приєднання навколишніх сіл у міську територіальну громаду.

Про  це повідомляє прес-служба міської ради.

«Приєднання Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської сільських рад та створення єдиної міської територіальної громади дає нові перспективи для розвитку восьми сіл та Тернополя, а також для громади в цілому», - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, пройдений чималий шлях з приєднання сіл до міста обласного значення. Адже весь алгоритм складався з 10 етапів, і вже із завтрашнього дня Тернопіль отримає статус міської територіальної громади.

Читайте також: На Херсонщині у більш ніж третині районів ще не створили жодної ОТГ

Як зазначили в міськраді, Тернопіль став першим обласним центром в Україні, який завершив процедуру приєднання навколишніх сіл у територіальну громаду.

Як повідомляло агентство, 21 листопада Кабмін вніс зміни до перспективних планів формування територій громад. Відтак, цей крок став останнім до створення Тернопільської міської територіальної громади.

Рішення інших міст обласного значення щодо приєднання до них приміських сіл, зокрема, Вінниці набирає чинності 29 листопада, а Житомира – 1 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-