У Полтаві невідомі намагалися поновити на посаді відстороненого мера Мамая

У Полтаві невідомі намагалися поновити на посаді відстороненого мера Мамая

Укрінформ
У Полтаві невідомі незаконно внесли до Єдиного державного реєстру юридичних осіб відстороненого з посади міського голову Олександра Мамая.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

"Прокуратура та СБУ перевіряють обставини внесення до Єдиного державного реєстру юросіб відставленого міського голови Полтави. До правоохоронних органів звернувся секретар Полтавської міськради Олександр Шамота із заявою про те, що невідома особа внесла неправдиві відомості до держреєстру і поновила Олександра Мамая на посаді", - йдеться у повідомленні.

За словами голови фракції БПП "Солідарність" у Полтавській міськраді Андрія Матковського, зміни були внесені 20 листопада від імені державного реєстратора Красноградської РДА Харківської області Батиченко Наталії Василівни (вона ж Рубля Н.В.). Мін'юст до цієї ситуації не причетний. Раніше держреєстраторка подала заяву до поліції, що її обікрали і вона втратила флешку, де був електронний ключ до реєстру.

Матковський висловив занепокоєння тим, що ця фальсифікація запису у Держреєстрі може на кілька днів паралізувати роботу Полтавської міськради.

Голова партії "Рідне місто" Олександр Удовіченко вважає, що ситуація, яка склалася, має кваліфікуватися як спроба захоплення влади.

Заступник міського голови з юридичних питань Іван Сватенко зазначив, що порушень у внесенні змін було настільки багато, що це просто не могло пройти повз увагу правоохоронців.

"Жодних підстав для внесення Олександра Мамая до реєстру не було. Є рішення сесії міської ради, за яким було зареєстровано, по-перше, припинення повноважень його як міського голови, по-друге, був обраний секретар міської ради, який і був унесений до реєстру як в.о. міського голови і підписант. Жодних підстав зараз скасовувати той запис, або вносити будь-які зміни не було. Тим паче, що зміни внесені реєстратором з іншої області, що абсолютно суперечить усім нормам", - прокоментував Сватенко.

Читайте також: Мамай спробує повернути крісло мера Полтави через суд

На думку секретаря Полтавської міської ради Олександра Шамоти, колишній міський голова міг таким чином спробувати вчинити корупційній злочини з розкрадання майна громади, або підписати протиправні чи корупційні документи, якби це вчасно не помітили і не зреагували. Наразі інформація в реєстрах відновлена.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження. Секретарем міськради і виконуючим обов'язки міського голови став Олександр Шамота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-