У ремонт траси Олександрівка—Миколаїв планують вкласти мільярд

У ремонт траси Олександрівка—Миколаїв планують вкласти мільярд

Укрінформ
На капітальний ремонт автодороги Н-14 Олександрівка—Кропивницький—Миколаїв у державному бюджеті на наступний рік заплановано 1 млрд грн.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян у суботу під час огляду поточного середнього ремонту на цій дорозі в Кіровоградській області, інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Цього року проведено поточний середній ремонт на Н-14 від Кропивницького в напрямку Миколаєва в межах Кіровоградської області, на який з державного бюджету виділено 216,3 млн грн. У наступному році за рахунок коштів окремої бюджетної програми в обсязі 1 млрд грн ми плануємо провести капітальний ремонт Н-14», — сказав Омелян.

Він зазначив, що у 2018 році субвенція з Дорожнього фонду для Кіровоградської області становила 381, 6 млн грн, із яких на дороги комунальної власності — 76 млн грн.

«Відповідний перелік об'єктів погоджено Укравтодором. Проте оперативне виконання становить лише 57 %, це 218 млн грн, з них по вулицях комунальної власності — 38,2 млн грн, по дорогах місцевого значення — 179,8 млн грн. На місцеву владу має впливати громада, народні депутати, які представляють мешканців відповідних регіонів», — зазначив міністр інфраструктури.

У Мінінфраструктури зазначають, що Н-14 Олександрівка—Кропивницький— Миколаїв має протяжність ділянки загального користування в межах Кіровоградської області 128,2 км.

Читайте також: На будівництво дороги Миколаїв-Кропивницький дають мільярд — Омелян

У 2018 році проведено поточний середній ремонт на 2 ділянках, виконано роботи з регенерації конструктивних шарів, нанесення вирівнюючого шару, укріплення узбіч.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2018 року мешканці Єланецького району Миколаївщини блокували рух трасою Н-14 з вимогою до уряду розпочати ремонт дороги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-