Залізничний вокзал у Миколаєві потребує термінової реконструкції - Укрзалізниця

Залізничний вокзал у Миколаєві потребує термінової реконструкції - Укрзалізниця

Укрінформ
Залізничний вокзал у Миколаєві знаходиться в жалюгідному стані, але і проект його реконструкції безнадійно застарів. Наразі тривають пошуки концептуального рішення.

Про це під час економічного форуму "Миколаївщина - надійний партнер" заявив керівник департаменту пасажирських перевезень ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Красноштан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Залізничний пасажирський вокзал знаходиться в жахливому стані, але і проект його реконструкції безнадійно застарів. Він не відповідає жодним сучасним вимогам, оскільки був зроблений багато років тому", - сказав Красноштан.

За його словами, наразі існують різні ідеї – від капітальної модернізації приміщення до його повного знесення і побудови нового. І той, і той варіант можливий.

Зараз триває пошук рішень, у тому числі й щодо того, як пов’язати модернізацію вокзалу з розвитком пасажирських перевезень в цілому. Вивчається можливість передачі вокзалу в концесію.

Паралельно проводяться певні роботи. Зараз триває ремонт туалетних та допоміжних приміщень, на які виділили 7 млн грн. Адже саме туалети миколаївського вокзалу знаходяться в найгіршому стані. Наступного року ця робота буде продовжена.

"Сьогодні Миколаїв реально обділений залізничним пасажирським сполученням. Впродовж двох останніх років дещо збільшилася кількість поїздів, але це лише напівзаходи. Кардинально змінити ситуацію можна буде лише після побудови другої колії та реалізації проекту електрифікації ділянки залізниці Долинська-Миколаїв-Колосівка", - зазначив Красноштан.

Читайте також: Залізничний вокзал у Миколаєві планують передати у концесію - Омелян

Він переконаний, що лише таким чином можна буде збільшити кількість пасажирських потягів, не зменшуючи вантажопотік залізницею до миколаївських портів. Адже наразі це одне з пріоритетних питань.

Як повідомляв Укрінформ, міністр інфраструктури Володимир Омелян під час Форуму "Миколаївщина - надійний партнер" повідомив, що за результатами переговорів із очільником Укрзалізниці було прийнято рішення щодо можливої концесії залізничного вокзалу у м. Миколаїв у форматі державно-приватного партнерства.

Міністр зазначив, що наразі потрібно вирішити, в якій формі буде ця концесія - з місцевими органами влади чи з приватним партнером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-