У Запоріжжі триває суд на екс-мером Олександром Сіном

У Запоріжжі триває суд на екс-мером Олександром Сіном

Укрінформ
Сьогодні в Орджонікідзевському районному суді в Запоріжжі відбулося засідання у справі проти колишнього міського голови Олександра Сіна, якого звинувачують у хуліганстві і зловживанні владою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із залу суду.

«Колегія суддів продовжує розгляд кримінального провадження стосовно Олександра Сіна, якого звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.296, ч.2 ст.364 КК України (хуліганство, зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки)», - сказав суддя Віталій Макаров на початку засідання.

Сьогодні суд досліджував письмові докази сторони захисту. Колишнього міського голову Запоріжжя звинувачують у перевищенні влади під час передачі в приватну власність земельних ділянок. У матеріалах справи фігурують дві ділянки, розташовані в Запоріжжі по вул.Українська і Ленська.

«Ділянка по вул.Українська,2д була виділена ще в 2009 році. На той час Олександр Сін не був міським головою. Друга ділянка виділялася рішенням сесії міської ради. На момент розгляду цих рішень у міського голови були відсутні будь-які аргументи для застосування права вето. Більше того, рішення діють до цього часу. Їх ніхто не оскаржив. Землі виділено в користування, є кадастрові номери», - прокоментував адвокат колишнього мера Олександр Штенгелов.

Усі письмові докази, надані стороною захисту, були залучені до матеріалів справи.

Наступне засідання відбудеться 22 листопада о 10.00. На засіданні будуть допитані свідки.

Читайте також: Екс-мера Запоріжжя суд відпустив під підписку

Як повідомлялося, раніше в незаконній передачі 2,5 га землі по вул.Ленській звинувачувався колишній заступник міського голови Запоріжжя Сергій Гладченко. Ще в травні 2017 року Заводський районний суд визнав його невинним (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66797483).

Це рішення пізніше було підтверджене і в Апеляційному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-