У Сєвєродонецьку зупинилися всі тролейбуси

У Сєвєродонецьку зупинилися всі тролейбуси

Укрінформ
У Сєвєродонецьку на Луганщині зупинилися всі тролейбуси - комунальному тролейбусному підприємству відключили електроенергію через борг у майже мільйон гривень.

Про це повідомляє прес-служба "Луганського енергетичного об'єднання".

"Сьогодні, 14 листопада, луганські енергетики були змушені повністю знеструмити комунальне підприємство "Сєверодонецьке тролейбусне управління" через борги за електроенергію. Сєверодонецькі тролейбуси взагалі не заплатили за спожиту електрику в жовтні, й тепер борг цього підприємства становить майже мільйон грн тільки за активну електроенергію", - йдеться у повідомленні.

В Луганському енергетичному об’єднанні (ЛЕО) наголосили, що згодні відновити електропостачання КП тільки за умови погашення підприємством боргу за жовтень – це саме ті 956,7 тис. грн.

Загалом, зазначають в ЛЕО, борги споживачів на підконтрольній українському уряду Луганщині складають більше 700 млн грн та постійно зростають. Найбільші борги у комунальників – понад півмільярда гривень. Це вже призвело до масштабних проблем в енергосистемі прифронтового регіону та до зростання соціальної напруги.

Перший заступник міського голови Сєверодонецька Ігор Слєсарєв, коментуючи ситуацію, зазначив, що попередження про обмеження електропостачання на об’єкти КП "Сєверодонецьке тролейбусне управління" надійшло від ТОВ "ЛЕО" до Сєверодонецької міської ради вчора.

"ТОВ "ЛЕО" повідомило, що у разі ненадходження грошових коштів буде припинено з 08.00 14.11.2018 року постачання електроенергії КП "СТрУ", що призведе до неможливості здійснення пасажирських перевезень Тролейбусним управлінням... Велися переговори, у ході яких ЛЕО повідомило, що електроенергія буде подана лише за наявності надходжень грошових коштів. Пішли назустріч - перенесли відключення, щоб жителі змогли дістатися на роботу", - поінформував Слєсарєв.

Він заявив, що проблема браку фінансування на підприємстві створюється штучно: протягом кількох місяців депутати міськради не виділяють коштів на утримання Тролейбусного управління. При цьому, підкреслив заступник мера, у міському бюджеті достатньо коштів для забезпечення роботи тролейбусного управління, яке єдине в місті здійснює пільгові перевезення у повному обсязі.

Читайте також: Проблеми з постачанням електрики на півночі Луганщини розгляне Радбез - Міненерго

"КП "СТрУ" є дотаційним, і місто зобов'язане відповідно до чинного законодавства оплачувати транспортні послуги тролейбусного управління та компенсувати пільгові перевезення. Протягом 4 місяців фінансування не було. І сьогодні у підприємства немає фінансової можливості на оплату електроенергії, податків, виплату зарплати. Це вказує на те, що депутатська більшість фактично навмисно доводить підприємство до банкрутства, не голосуючи за виділення коштів підприємству", - вважає Слєсарєв.

У п'ятницю о 14.00 скликається сесія міської ради, на якій буде розглядатися питання про внесення змін до міського бюджету, де у тому числі передбачено виділення необхідних коштів для забезпечення сталої роботи Тролейбусного управління. До кінця року підприємству необхідно 9 млн грн з врахуванням вже наявної заборгованості. Якщо депутати підтримають і виділять ці кошти, то тролейбуси в місті працюватимуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-