В аеропорту Тернополя планують будівництво митного вантажного терміналу

В аеропорту Тернополя планують будівництво митного вантажного терміналу

Укрінформ
Великий митний вантажний термінал площею майже 14 га невдовзі може з’явитися в аеропорту «Тернопіль».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня на сесії обласної ради ми прийняли програму розвитку аеропорту в Тернополі. Зокрема, нею передбачено будівництво митного вантажного терміналу зі складами, офісними приміщеннями та торгово-виставковими площами, яке обійдеться щонайменше у 308 млн грн інвестиційних коштів», - сказав кореспонденту агентства голова обласної ради Віктор Овчарук.

За його словами, тільки на розробку проектно-кошторисної документації та її затвердження, отримання різних дозволів орієнтовно потрібно буде 1,8 млн грн.

А на будівництво терміналу передбачається близько 159 млн грн, і майже 148 млн грн піде на облаштування території, закупівлю обладнання і введення об’єкту в експлуатацію.

Щодо джерел фінансування проекту, то частково це будуть кошти із обласного бюджету, міжнародних фінансових організацій та приватних інвесторів.

Читайте також: На Луганщині закликали Київ посприяти в організації опалювального сезону в регіоні

Міжнародний аеропорт «Тернопіль» перебуває в комунальній власності Тернопільської обласної ради, займає площу 164,29 га. Він має міжнародний пункт пропуску через державний кордон, обладнаний технічними засобами контролю догляду пасажирів та багажу. Діють одна штучна злітно-посадкова смуга із армобетонним покриттям, дві руліжні доріжки. Два перони здатні розмістити 6 середньомагістральних літаків. Аеропорт належить до аеродромів класу «Г». Аеровокзал має один пасажирський термінал площею 384 кв м з пропускною здатністю 170 пасажирів за годину.

У даний час аеропорт здійснює нерегулярні чартерні рейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-