Лісівники Закарпаття запевняють, що дерева в зоні нафтопроводу вирубані законно

Лісівники Закарпаття запевняють, що дерева в зоні нафтопроводу вирубані законно

Укрінформ
Закарпатські лісівники відповіли на звинувачення журналістів щодо незаконної вирубки лісу в зоні нафтопроводу, який нещодавно демонтували на території Перечинського держлісгоспу.

Лісівники заявили, що вирубка велася законно, зрубані там дерева були не діловою деревиною, а паливними дровами, які пішли на потреби населення та опалення бюджетних установ району.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатського облуправління лісомисливського господарства. 

“Згідно з чинним законодавством про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів, обслуговуючі підприємства в праві облаштовувати під’їзні шляхи, розчистку від чагарників для безперешкодної експлуатації,” - інформують у Перечинському держлісгоспі, на території якого була проведена розчистка лісосіки в зоні трубопроводу.

Зі слів директора Перечинського лісгоспу Ярослава Кополовця, для цього підрядник, а також Перечинська районна адміністрація звернулась із відповідним листом до держлісгоспу.

“Держслісгосп виписав лісорубні квитки та власноруч почав розчистку магістралі від чагарників. Ніякої дорогоцінної або ж ділової деревини тут немає — це паливні дрова. Всі зрубані дерева держлісгосп спрямував для потреб населення та бюджетних установ”, - сказав Кополовець.

Сьогодні на території лісфонду підрядником вже проведена рекультивація грунту, а лісівниками - зачистка лісосіки.

Читайте також: Активісти заявляють, що на Лісовій "вбили" сотні сосен

У майбутньому держлісгосп планує засадили колишню магістраль трубопроводу лісовими культурами. За кілька років слідів від демонтажу труби в лісовому масиві ніхто не побачить.

Що ж до забруднення залишками нафтопродуктів, то Перечинському лісгоспі пояснили, що "лісфонд підприємства знаходиться набагато вище над рівнем моря, ніж ділянки місцевих рад, де в основному проходить трубопровід, тому залишків палива в трубі, яка давно не використовується, тут не було”.

Як повідомлялося, два тижні тому на одному із центральних телеканалів зробили сюжет про начебто розкрадання на Закарпатті залишків нафтопроводу, який був побудований у радянські часи. Частина труби проходила територією Перечинського держслісгоспу, де і проводився її демонтаж. Відтак, активісти звинуватили лісівників у незаконній вирубці лісу в зоні трубопроводу та витоку залишків нафтопродуктів, які забруднили ліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-