Місцеві вибори-2020 мають пройти на новій територіальній основі - Мінрегіон

Місцеві вибори-2020 мають пройти на новій територіальній основі - Мінрегіон

Децентралізація
Укрінформ
Місцеві вибори у жовтні 2020 року мають пройти на новій територіальній основі та на умовах покриття всієї території України об’єднаними тергромадами. 

Про це під час наради у Прем’єр-міністра України щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє портал "Децентралізація"

«Ми напрацювали чіткі цілі і завдання подальшої реалізації реформи місцевого самоврядування до 2020 року. Але починати їх виконувати необхідно вже зараз. Серед першочергових – прийняття вже до кінця року ЗУ №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України», максимальне стимулювання подальшого об’єднання тергромад або приєднання, зокрема, до міст обласного значення. У 2019 році – провести одночасні вибори до ВР та в останніх добровільно об’єднаних громадах. З паралельним прийняттям адміністративного рішення про об’єднання громад згідно перспективних планів. Це дозволить сформувати перспективні плани об’єднання громад з повним покриттям ОТГ території України», - зазначив  Зубко.

Читайте також: Гройсман про децентралізацію: зовні всі за реформу, а під килимом - ігри

За його словами, здійснення цього комплексу заходів дозволить наступного року провести укрупнення районів у межах існуючих областей та здійснити розподіл відповідних повноважень між органами влади базового, районного та обласного рівня. До кінця 2020 року має відбутися повна інституційна реорганізація органів виконавчої влади в укрупнених районах.

Фото: SebWeo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-