Чеська компанія ініціює в Луганській області інвестпроект на 18 мільйонів євро

Чеська компанія ініціює в Луганській області інвестпроект на 18 мільйонів євро

Укрінформ
Чеська компанія цього року ініціює в Луганській області на підприємстві "Первомайськвугілля" інвестиційний проект з видобутку вугілля вартістю 16-18 млн євро. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив радник голови Луганської облдержадміністрації Роберт Родванські, повідомляє кореспондент агентства.

"Представляємо спільний інвестиційний проект кількох європейських компаній на чолі з чеською компанією T Machinery a.s. Чеської Республіки на базі держпідприємства "Первомайськвугілля". Цей проект створювався півроку. За цей час на самому підприємстві сталося багато подій, метою яких було утримати підприємство", - сказав Родванські.

Він зазначив, що це буде найбільший проект у Луганській області за останні декілька років.

"Спільні параметри нашого проекту в інвестиційній частині становитимуть не менш як 16 млн євро в перший рік проекту. Надалі проект планується дофінансувати мінімум на 2 млн євро. Проект ми хочемо розпочати вже цього року", - додав Родванські.

Читайте також: Компанія Louis Dreyfus Company планує збільшити інвестиції в Україну

За словами власника компанії T Machinery a.s. Жденека Гайдика, компанія планує поставити повний очисний комплекс для видобутку вугілля в тонких пластах. Комплекс дасть змогу видобувати в тонких пластах від 1 до 4 тис. тонн вугілля. Крім того, чеська компанія залучатиме виробників в Україні, які також виготовлять частину обладнання. Надалі проект може поширитися й на інші шахти.

Як повідомлялося, компанія T Machinery a.s. працює в Україні близько 20 років, поставляючи обладнання як на державні, так і на приватні шахти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-