Водії маршруток у Тернополі погодилися вийти на роботу

Водії маршруток у Тернополі погодилися вийти на роботу

Укрінформ
Рух маршруток у Тернополі повинен відновитися у четвер, 8 листопада.

Такого висновку пізно увечері напередодні дійшли перевізники після зустрічі з міським головою Сергієм Надалом, повідомляє прес-служба міськради.

«Перевізники погодилися вийти на маршрути, адже перед ними була поставлена чітка вимога: або відновити рух всього громадського транспорту, або міська рада розірве з ними угоди. Наразі визначено, що перевізники будуть курсувати за старими тарифами (3/4 грн. у тролейбусах та 4/5 грн. у маршрутках) до отримання висновку незалежної експертизи щодо розрахунків тарифів, рішення депутатських комісій та відповідного рішення виконавчого комітету», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло агентство, напередодні упродовж дня із перервами тривало засідання депутатської комісії, яка займається питаннями транспорту за участі громадськості, перевізників та фахівців. Розглядалося питання щодо ситуації з транспортним перевезенням у Тернополі. Через тарифи, які не влаштовують маршрутників, перевізники два дні не виходили на роботу.

Читайте також: У Тернополі триває транспортний колапс

Після перемовин із міським головою усі сторони зійшлися на тому, що необхідно змінювати тариф на громадсько-пасажирські перевезення у Тернополі. Адже навіть за підрахунками громадських активістів мінімальний розмір тарифу на проїзд у маршрутках повинен сягати 6,70 грн.

Задля вирішення ситуації з тарифами згадана депутатська комісія проведе сьогодні, 8 листопада, наступне засідання разом з депутатською комісією з питань бюджету та фінансів.

Після отримання результатів діяльності комісій та незалежної експертизи від аудиторської компанії, вартість проїзду у громадсько-пасажирському транспорті буде переглянута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-