Транспортний колапс у Тернополі: маршрутники досі відмовляються працювати

Транспортний колапс у Тернополі: маршрутники досі відмовляються працювати

Укрінформ
Майже 4-годинні перемовини представників влади із страйкуючими приватними перевізниками Тернополя щодо відновлення завтра роботи маршрутних таксі не дали позитивного результату.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо проблеми пасажирів, які не можуть вчасно потрапити на роботу. Але зрозумійте і нас. Ми теж не можемо далі збільшувати ті борги, як вже маємо перед постачальниками палива. Якщо влада домовиться із ними, що компенсує або відтермінує оплату за бензин чи дизпаливо, ми готові вийти на роботу. А в збиток собі ніхто працювати не буде, тому ми за нові, збільшені тарифи, які не влаштовують пасажирів», - сказав кореспонденту агентства один із перевізників Микола Іваніцький після засідання міської постійної депутатської комісії з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку за участю керівників профільних управлінь міської ради та перевізників.

У свою чергу, представники згаданої комісії попередиди перевізників, що влада у випадку продовження страйку має право звертатися до суду. Бо, фактично, перевізники не виконують умову угоди про перевезення, паралізувавши роботу міського транспорту.

Нині, за словами голови комісії Івана Зіня, в середньому кожна із фірм-перевізників має по 300 тис. грн заборгованості за використане пальне.

Окрім цього, 1,5 млн грн місто заборгувало перевізникам за те, що вони перевозили пільговиків.

Читайте також: У Тернополі триває транспортний колапс

Наразі вирішено засідання міської постійної депутатської комісіїз питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку за участю керівників профільних управлінь міської ради та перевізників перервати і відновити перемовини наприкінці дня.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 листопада у Тернополі було підвищено тарифи на перевезення у громадському транспорті, які стали одними із найвищих в Україні - поїздка у тролейбусі 8 грн, у маршрутному автобусі 9 грн. Після масової акції протесту городян тарифи було відмінено, але натомість приватні перевізники страйкують другий день поспіль.

Фото: "Доба"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-