У Тернополі триває транспортний колапс

У Тернополі триває транспортний колапс

Укрінформ
Водії тернопільських маршруток другий день поспіль не виходять на маршрути через рішення міськради повернутися до старих, нижчих тарифів.

Нині у міській раді зібралася профільна депутатська комісія за участю активістів для вирішення транспортної проблеми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Таку комісію потрібно було збирати ще до підвищення тарифів. А то все робилося тишком-нишком. Ніякої гласності. Тернополяни мали чітко знати, чому підвищують тарифи, побачити усі розрахунки, обгрунтування. А цього не було. Тому ми вимагаємо, щоб представники громадських організацій були обов’язково присутні під час визначення методики створення нових тарифів», - сказала кореспондентові агентства громадський активіст Ружена Волянська.

На засіданні комісії начальник міського управління транспорту Ігор Мединський повідомив, що для повноцінного перевезення пасажирів зранку на маршрути вийшли усі наявні 54 тролейбуси та 4 автобуси комунального підприємства «Тернопільелектротранс».

Читайте також: Мер Тернополя, де зупинились маршрутки, розв'язує проблему із Києва

Але цього транспорту явно недостатньо: у тролейбусах тиснява, люди, як і напередодні, переважно добираються на роботу пішки.

Як повідомлялося, з 1 листопада у Тернополі підвищено тарифи на перевезення у громадському транспорті, які стали одними із найвищих в Україні - поїздка у тролейбусі коштує 8 грн, у маршрутному автобусі 9 грн. Після масової акції протесту городян тарифи було відмінено, але натомість застрайкували перевізники, які другий день не виходять на маршрути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-