Суд у справі Кернеса транслюватимуть онлайн

Суд у справі Кернеса транслюватимуть онлайн

Укрінформ
Засідання Полтавського апеляційного суду, де 12 листопада розглянуть три апеляції на ухвалу Київського райсуду Полтави про закриття кримінальної справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, пройде в режимі онлайн.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Через недостатню площу приміщення кількість присутніх може бути обмежена за рішенням судді", - наголосили в суді.

У зв'язку з цією обставиною запланована онлайн-трансляція розгляду всіх трьох апеляцій на рішення райсуду про закриття справи проти Кернеса і двох його охоронців.

Читайте також: Суд призначив нову дату розгляду апеляцій на закриття справи Кернеса

Як повідомляв раніше Укрінформ, 10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса, який обвинувачується у викраденні, катуваннях і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану.

Суддя Андрій Антонов заявив, що сторона обвинувачення переклала на суд доведення злочину, а самі прокурори не з’явилися на сім останніх засідань суду.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для винесення об'єктивного вироку".

20 серпня слухання справи Кернеса та його охоронців, призначене на 21 вересня, зняли з розгляду у зв'язку з тим, що у Верховному суді знаходиться клопотання адвоката Олександра Гунченка про направлення кримінального провадження до іншого апеляційного суду.

25 вересня Апеляційний суд Полтавської області з власної ініціативи переніс на невизначений час засідання у справі Кернеса, посилаючись на те, що не отримав з Верховного суду оригінали ухвали від 24 вересня 2018 року.

За словами адвоката Олександра Гунченка, це засідання суду було резервним: "Ніхто з учасників процесу, включаючи Геннадія Кернеса, не отримав виклику до суду".

Геннадій Кернес та його охоронці не вважають себе винними у викраденні, катуваннях і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-