Суд залишив мера Ужгорода на посаді

Суд залишив мера Ужгорода на посаді

Укрінформ
Апеляційний суд Закарпатської області відмовився відсторонити мера Ужгорода Богдана Андріїва і залишив без змін попередню ухвалу міськрайонного суду.

Про це повідомляє Портал “Судова влада України”. 

“Закарпатський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокуратури на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду від 19.09.2018 року про відмову у задоволенні клопотання про відсторонення міського голови Ужгорода від займаної посади. За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду залишено без змін”, - інформує портал.

Як повідомляв Укрінформ, міському голові Ужгорода Богдану Андріїву 29 серпня 2018 року було вручено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 статті 191 ККУ, тобто привласнення та розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі, а також ч. 2 статті 28 ККУ - ч.2 статті 366 ККУ, тобто співучасть у підробці документів. У четвер, 6 вересня, суд виніс рішення про тримання Андріїва під вартою з можливістю внесення застави у сумі 440 тис. грн.

Читайте також: Мер Дніпра застерігає від "ігор у лічилки" навколо санкцій РФ

Прокуратура Закарпатської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно міського голови Ужгорода.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що внаслідок протиправних дій із місцевого бюджету незаконно, як оплату за невиконані роботи та невикористані будівельні матеріали, перераховано більше 6,5 млн грн, виділених на реконструкцію пам’ятки архітектури національного значення "Амбар та винний льох XVII століття", що відома як "Совине гніздо".

За інформацією ЗМІ, після внесення повної суми застави, Богдан Андріїв вийшов з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-