Земельні схеми: призначили дату суду у справі з Добкіним та Кернесом

Земельні схеми: призначили дату суду у справі з Добкіним та Кернесом

Укрінформ
Справу про розкрадання землі за "кооперативними схемами" призначено до розгляду у Дзержинському райсуді Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"Засідання у справі про розкрадання землі за "кооперативними схемами" призначено на 12 листопада, на 12:00, зал №1, голова суддівської колегії - Олексій Шишкін", - зазначили у суді.

У справі проходять, поінформували у суді, екс-мер Харкова, нині народний депутат України Михайло Добкін, головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступник мера Харкова Тетяна Овінникова, екс-заступник начальника управління земельних відносин Борис Баронін і керівники ряду обслуговуючих кооперативів.

Провадження щодо Добкіна стосується 36 земельних ділянок у Харкові загальною площею 78 га нормативною вартістю більше 220 млн грн.

Читайте також: Будівельні схеми: на Харківщині у псевдокооперативів забрали землю на 127 мільйонів

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт нардепа Михайла Добкіна.

15 липня 2017 року Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом на заставу в сумі 50 млн грн. Після внесення застави Добкіна звільнили.

27 лютого 2018 року Комінтернівський райсуд Харкова засудив 3-х розкрадачів міської землі, що діяли за "коперативною схемою", до 5 років позбавлення волі кожного з відстроченням покарання на 3 роки з урахуванням розкаяння.

Це перша справа щодо фігурантів "кооперативної схеми", яка дійшла до суду.

15 вересня 2016 року у рамках першого кримінального провадження з розкрадання землі під прикриттям "кооперативної схеми", правоохоронці провели обшуки у Харківській міськраді та готелі "Національ", де мешкає мер Харкова Геннадій Кернес.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, обшуки пов'язані з кримінальною справою з організацією схеми з розкрадання 654 га землі у Харкові на суму 4 млрд грн.

13 травня 2017 року Луценко заявив про дозвіл суду на арешт віце-мера Харкова Тетяни Овінникової, звинувачуваної у земельних махінаціях. Через 3 дні за неї внесено заставу у 30 млн грн.

"Кооперативна схема" використовувалася в Харкові з 2008 по 2016 роки. За цей час з санкції міськради у власність кооперативів безкоштовно передано близько 1000 га землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-