В історичних районах хочуть

В історичних районах хочуть "спустити" паркінги під землю

Укрінформ
В історичних районах українських міст тепер мають проектуватися тільки підземні паркінги.

Про це заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе написав на своїй сторінці у Facebook.

"Європейці дуже переймаються збереженням екологічного стану та історичного вигляду своїх міст, створенням умов для гармонійного міського розвитку. Україна - це Європа, тому під час оновлення важливого містобудівного ДБН (Державні будівельні норми - ред.) ми прописали норму, щоб у межах територій з пам’ятками культури та в районах з історичною забудовою проектувалися виключно підземні автостоянки”, - зазначив Парцхаладзе.

Оновлений ДБН Б.2.2-12:2018 “Планування і забудова територій”, в якому міститься ця норма, вже набув чинності.

Читайте також: На зупинках проектуватимуть захисні стовпчики від наїзду транспорту

Крім того, згідно з цим ДБН, при розміщенні об’єктів, у тому числі, при будівництві багатоквартирних житлових будинків, у центральних, історично сформованих районах найбільших та великих міст повинні також проектуватися лише підземні гаражі.

За словами Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть створенню комфортних умов для пішоходів та водіїв, а також підвищенню естетичного вигляду міст за рахунок звільнених від надмірної кількості припаркованих машин вулиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-