У Франківську видали збірку інтелектуальних ігор до 100-річчя ЗУНР

У Франківську видали збірку інтелектуальних ігор до 100-річчя ЗУНР

Укрінформ
В Івано-Франківську до 100-річчя ЗУНР видали книжку тестових питань «Листопадовий зрив».

Про це повідомив директор Івано-Франківського регіонального Центру оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО) Богдан Томенчук.

«Є добра практика ІФРЦОЯО - бодай раз у рік спільно з групою «Перший рукопис» видавати солідний з виду і за змістом збірник тестових питань (перший був присвячений Франкові, наступний - Стусові). І ось пахне свіжою фарбою і пахтить цікавинками книжка для інтелектуальних ігор, присвячена історії ЗУНРу...», - написав Томенчук.

За його інформацією, упорядником цієї книги, що містить матеріали до навчально-виховних занять, є Валерій Островський. Книга побачила світ завдяки Благодійному фонду Олександра Шевченка.

Як  повідомлялося, 1 лстопада відмічається 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки.

Читайте також: У Львові відтворюють події 100-річної давнини, коли була створена ЗУНР

Листопадовий чин (також Листопадова революція, Листопадовий переворот, Листопадовий зрив, Першолистопадове повстання) - українське повстання, організоване в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Королівстві Галичини і Волині, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (названої згодом «Західноукраїнська Народна Республіка») на землях, на які вона обрунтовано претендувала. У результаті утворилася держава площею 70 тис. кв. км, що викликало невдоволення Польщі, яка розв'язала українсько-польську війну 1918—1919 років для захоплення Галичини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-