На Прикарпатті госпіталізували чоловіка з тропічною малярією

На Прикарпатті госпіталізували чоловіка з тропічною малярією

Укрінформ
В Івано-Франківську до інфекційної лікарні госпіталізували чоловіка з тропічною малярією. Припускають, що хворий занедужав у Кот-д’Івуарі, де перебував 17 днів

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«ДУ «Івано-Франківським обласним лабораторним центром МОЗ України» від 22.10.2018 № 04.7-14/4697/26 проведено епідеміологічне розслідування випадку захворювання на малярію тропічну (первинна атака) громадянина, 1974 р.н., жителя с. Старі Кути Косівського району, який повернувся з Кот-д’Івуару 02.10.2018, де перебував 17 днів. Госпіталізований в інфекційну лікарню м. Івано-Франківська. Стан середньої тяжкості», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ОДА, поїздка до Кот-д’Івуару у чоловіка була приватною. Перед від’їздом він не отримував хіміопрофілактику малярії. Лабораторно його діагноз підтвердили 18 жовтня.

Читайте також: У Кропивницькому зафіксували другий випадок малярії

Тропічна малярія – інфекційна хвороба. Її перебіг супроводжується гарячкою, ознобом, потом, спленомегалією (збільшенням розмірів селезінки), гепатомегалією (збільшенням розмірів печінки) і анемією, характеризується хронічним перебігом з можливістю рецидивів. Людині ця недуга передається через укуси так званих «малярійних комарів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-