Вибухи під Ічнею: Матіос каже, що біля артскладів бачили чоловіків у камуфляжі

Вибухи під Ічнею: Матіос каже, що біля артскладів бачили чоловіків у камуфляжі

Укрінформ
За чотири дні до вибухів на арсеналі Міністерства оборони біля Ічні Чернігівської області бачили неподалік двох чоловіків у камуфляжі.

Про це заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив в ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достеменно встановлено, що 4 числа, тобто, за чотири дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, були виявлені дві людини в камуфляжній формі, які в нічний час, о 2:00, пересувалися по периметру”, - сказав він.

За словами Матіоса, тоді одразу підняли наряд по тривозі, але знайти цих чоловіків не вдалося. І після цього була посилена охорона,

“Швидше за все, це була закладка”, - сказав він.

Читайте також: Під Ічнею від боєприпасів очистили 28 ділянок розмінування

Як повідомлялося, у ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. З населених пунктів, які потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-