У Денісової заявляють, що

У Денісової заявляють, що "меддопомогу" у Львівському СІЗО можна прирівняти до знущання

Укрінформ
У Львівській установі виконання покарань №19 ув'язнені не отримують необхідну медичну допомогу.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Найбільше занепокоєння у представників моніторингової групи викликало неналежне надання медичної допомоги ув’язненим. Так, в медичній частині відсутня ліцензія на провадження медичної практики, посади лікарів – фтизіатрів, інфекціоністів, фельдшерів та інші є вакантними. У розпорядженні медичної частини недостатньо медичних препаратів для лікування наявних у в’язнів захворювань. Сама медична частина не має окремого приміщення і розпорошена по різних частинах будівлі. Камери-палати жодним чином не пристосовані для тримання хворих ув’язнених – оскільки це звичайні камери", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у омбудсмена, це значно ускладнює належне надання медичної допомоги ув’язненим, "що можна віднести до катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання".

Читайте також: Сенцов у російській в'язниці написав вже 5 сценаріїв — сестра

"Проблема полягає в тому, що протягом майже року часу, з моменту створення ДУ “ЦОЗ ДКВС” в рамках реформування системи охорони здоров’я, яка повинна забезпечувати дотримання права на охорону здоров’я і медичну допомогу в закладах Державної кримінально-виконавчої служби України, ефективна робота так і не налагоджена", - зазначили в офісі уповноваженого.

Також співробітники медчастини розповіли моніторинговій групі, що звільняються, через умови та низький рівень оплати праці та психо-емоційне навантаження при роботі.

"Черговий візит в місця несвободи вкотре продемонстрував системність проблеми з медичним обслуговуванням", - додали у омбудсмена.

Моніторинговий візит здійснили працівник Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату уповноваженого з прав людини спільно з представником уповноваженого у західних областях, регіональним координатором взаємодії з громадськістю уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області та громадським монітором.

За результатами візиту до Міністерства юстиції України буде направлено звіт із зазначенням виявлених недоліків та рекомендаціями щодо їх усунення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-