У Полтаві суд вирішує, чи повернеться Мамай на посаду мера

У Полтаві суд вирішує, чи повернеться Мамай на посаду мера

Укрінформ
У Полтавському окружному адміністративному суді сьогодні проходить перше підготовче засідання за позовом відстороненого міського голови Олександра Мамая до Полтавської міської ради.

Про це йдеться у переліку призначених до розгляду справ на сайті суду.

"Визнання протиправним та скасування рішення, поновлення на роботі", - зазначена у переліку суть позову.

Справу розглядатиме колегія з трьох суддів: Алєксєєвої, Чеснокової та Головка.

В ухвалі про прийняття позовної заяви йдеться про те, що 25 вересня позивач звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Полтавської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення другого пленарного засідання позачергової сімнадцятої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання від 14 вересня 2018 р. "Про дострокове припинення повноважень Полтавського міського голови" та поновлення на посаді.

Підставою позову Мамай вказав порушення спірним рішенням своїх прав у сфері публічно-правових відносин через безпідставне звільнення з посади Полтавського міського голови.

Суд вирішив, що адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження.

До цього депутати проголосували за звільнення секретаря міськради, заступників міського голови та розпуск чинного складу виконкому.

Читайте також: Полтавська міськрада зібралася вперше без Мамая

На прес-конференції 17 вересня Мамай заявив, що засідання 14 вересня вважає незаконним, не визнає рішення депутатів і залишається міським головою Полтави. Він продемонстрував печатку міськради і анонсував засідання сесії на 21 вересня.

20 вересня депутати Полтавської міської ради провели перше сесійне засідання під керівництвом новообраного секретаря - виконуючого обов'язки міського голови Олександра Шамоти, обравши його заступників.

Крім того, Шамота повідомив про те, що він офіційно занесений у Єдиний державний реєстр як виконуючий обов’язки керівника міськради, і про виготовлення нової печатки міськради замість тої, яку привласнив Мамай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-