Омелян назвав Дніпропетровщину одним із лідерів за якістю дорожніх робіт

Омелян назвав Дніпропетровщину одним із лідерів за якістю дорожніх робіт

Фото
Укрінформ
Дніпропетровщина показує, що зміни в ремонті, реконструкції та будівництві автошляхів можливі і вже йдуть . Наразі тут мають не тільки нову окружну дорогу навколо Дніпра, а й нову трасу між Дніпром і Запоріжжям.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян 12 жовтня під час робочої поїздки до Дніпропетровській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Робоча поїздка міністра інфраструктури Володимира Омеляна до Дніпропетровській області / Фото: mtu.gov.ua

«Насправді я дуже радо приїжджаю саме в цю область, бо коли кажуть, що чиновники не вміють і не хочуть працювати, - то це точно не про дніпропетровських чиновників. Я радий, що ми маємо можливість говорити не тільки словами, але й результатами – за останні три роки зроблено більше 1,5 мільйона кілометрів доріг. Це не просто абстрактні кілометри залатаних ямок, а це дороги, які з’єднують села, міста і цілі області», - сказав Омелян.

Він висловив задоволення тим, що Дорожній фонд довів свою ефективність. «Ми бачимо, що запропонована нами стратегія відбулася. Децентралізація пройшла успішно, області відповідально ставляться до своєї роботи і Дніпропетровщина є одним із лідерів України по якості, обсягу і темпах виконаних робіт», - сказав Омелян.

Міністр зауважив, що дуже важливим також є питання безпеки на українських автошляхах, яке є окремим компонентом Дорожнього фонду. Передбачено на безпеку більше 8 мільярдів гривень на всю Україну впродовж наступних трьох років, що дасть можливість зберегти тисячі людських життів.

Окреме питання – габаритно-вагового контролю, бо будуючи дороги, треба вберегти їх від перевантаження транспортом комерційних перевізників.

На жаль, норми дозволених 40 тонн нехтуються досить часто, «Це недопустимо, і це буде зупинено за рахунок контролю», - зауважив міністр.

Читайте також: Омелян анонсує два морські й залізничні проекти, "які змінять Україну"

Він додав, що цього року будується 10 перших автоматичних станцій такого контролю навколо міста Києва. "У найближчі роки ми хочемо спорудити більше трьох сотень таких комплексів по всій Україні", - зазначив він.

Міністр інфраструктури ознайомився з результатами робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) та з об’єктом "“Будівництво автомобільної дороги державного значення М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине на ділянці обходу м. Дніпра від автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь до межі м. Дніпра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-