На Прикарпатті на два місяці заборонили рибальство

На Прикарпатті на два місяці заборонили рибальство

Укрінформ
На Прикарпатті рибоохоронний патруль заборонив усі види рибальства. В області розпочався двомісячник з охорони форелі під час нересту.

Про це повідомляє управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області.

«Івано-Франківським рибоохоронним патрулем видано наказ #79 від 10.09.2018 «Про проведення в області двомісячника з охорони нерестуючої форелі», яким з 10 жовтня по 10 грудня 2018 року заборонено усі види рибальства, добування водних біоресурсів, проведення гідротехнічних робіт (в т.ч. добування піщано-гравійної суміші та річкового каміння) у руслах та прибережних захисних смугах гірських та передгірських річок області (насамперед, у Богородчанському, Верховинському, Долинському, Косівському, Надвірнянському, Рожнятівському районах)», - повідомляє обласне агентство рибного господарства.

Тут обіцяють активізувати охоронну роботу на ділянках річок, де любительське і спортивне рибальство заборонене.

Читайте також: У Китаї райдужну форель видають за лосося

Відомо, що незаконний вилов форелі дає підстави нараховувати порушникам штраф - 340 грн за одну рибину, незалежно від її розміру. Крім того, винуватці ще повинні сплатити штраф за порушення правил рибальства, а коли в улові буде багато форелі, то наступає кримінальна відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-