Мер Черкас отримав ще одну підозру — у зловживанні владою

Мер Черкас отримав ще одну підозру — у зловживанні владою

Відео
Укрінформ
Прокуратура повідомила меру Черкас Анатолію Бондаренку про нову підозру — у зловживанні владою.

Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

"У понеділок, 8 жовтня, Черкаською місцевою прокуратурою, у співпраці з Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, повідомлено про нову підозру міському голові міста Черкаси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам) Кримінального кодексу України", - повідомляє прокуратура.

Досудовим слідством встановлено, що підозрюваний, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, у липні 2017 року підписав і скерував до суду лист про відкликання апеляційної скарги в господарській справі за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства, яке займається будівництвом, про стягнення заборгованості у зв’язку з невиконанням зазначеним підприємством умов договору оренди щодо строків початку будівництва та розірвання договору.

Читайте також: Міський голова Черкас оприлюднив запис скандальної сесії в Каневі

На підставі вказаного листа Київським апеляційним господарським судом апеляційну скаргу Черкаської міської ради залишено без розгляду, що унеможливило стягнення з орендаря заборгованості в бюджет міста.

Указаними діями міського голови, за інформацією прокуратури, спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам в особі Черкаської міської ради у вигляді недоотриманих доходів загальним фондом бюджету міста Черкаси в розмірі більш як 447 тис. грн.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження обставин кримінального провадження та прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Укрінформ, місцева прокуратура 4 жовтня повідомила меру Черкас Анатолію Бондаренку про підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатам Черкаської міської ради.

Водночас, Бондаренко спростовує сам факт вручення йому підозри прокуратури про правопорушення. Про це він заявив на прес-конференції місцевим журналістам і продовжує стверджувати сьогодні на своїй сторінці у Facebook.

"Цирк від прокуратури продовжується. До міської ради прийшов прокурор Черкаської місцевої прокуратури Леонід Черниш і намагався вручити мені не повідомлення про підозру, а клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання. Я відмовився його підписувати, адже спочатку маю отримати повідомлення про підозру", - написав мер Черкас.

Сьогодні на своїй сторінці у Facebook Бондаренко виклав відео про вручення другої підозри і прокоментував першу. Він вважає, що прокуратура діє за політичним замовленням з метою відсторонити його від посади.

Мер Черкас заперечує проти обох підозр і звинувачень, а також виклав на своїй сторінці витяг з документа, що за його словами, є "юридичним запереченням другій підозрі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-