Міський голова Черкас оприлюднив запис скандальної сесії в Каневі

Міський голова Черкас оприлюднив запис скандальної сесії в Каневі

Відео
Укрінформ
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив відео скандальної сесії міськради, проведеної в Каневі, через яку місцева прокуратура повідомила йому вчора про підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатам Черкаської міської ради.

Відео засідання позачергової сесії Черкаської міської ради 22 серпня 2018 року мер Черкас виклав на своїй сторінці у Facebook.

"Це для тих, хто із впевненістю казав, що не було відеозйомки і таким чином відбувалося порушення регламенту. На засіданні були присутні 22 депутати + міський голова. Наявний кворум, який дозволив розпочати роботу сесії. Тривалість роботи депутатів - близько 35 хвилин", - написав Бондаренко.

Водночас, із відео видно, що один і той самий запис за 35 хвилин прокручено двічі.

За повідомленням місцевого видання "ІнфоМіст" раніше журналісти зверталися з офіційним запитом до міськради з проханням надати відеозапис засідання. 31 серпня виданню було повідомлено, що відеозапис позачергового сесійного засідання Черкаської міськради не здійснювався. Відповідь підписав секретар міськради Ярослав Нищик.

Як повідомляв Укрінформ, 22 серпня частина депутатського корпусу Черкаської міської ради і мер провели “таємну” сесію в Каневі. Про проведення сесії журналістів, громадськість та частину депутатів повідомили вже постфактум.

Місцева прокуратура повідомила меру Черкас Анатолію Бондаренку про підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатам Черкаської міської ради.

Водночас, Бондаренко спростовує сам факт вручення йому підозри прокуратури про правопорушення. Про це він заявив ще учора ввечері місцевим журналістам і продовжує стверджувати сьогодні на своїй сторінці у Facebook.

"Цирк від прокуратури продовжується. До міської ради прийшов прокурор Черкаської місцевої прокуратури Леонід Черниш і намагався вручити мені не повідомлення про підозру, а клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання. Я відмовився його підписувати, адже спочатку маю отримати повідомлення про підозру. Наступна наша зустріч у понеділок в приміщенні Черкаської місцевої прокуратури", - пише мер Черкас.

Читайте також: Прокуратура повідомила про підозру меру Черкас

На цей час, за інформацією прокуратури, у кримінальному провадженні тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-