У Харкові відкриють літературну резиденцію за участю ПЕН-клубу

У Харкові відкриють літературну резиденцію за участю ПЕН-клубу

Укрінформ
Літературна резиденція з'явиться у Харкові за спільним проектом Харківської ОДА та Українського осередку Міжнародного ПЕН-клубу.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли прес-службі ХОДА, посилаючись на її голову Юлію Світличну.

"Ми відразу ж підтримали цю ініціативу, оскільки розуміємо, що подібний проект важливий не лише для розвитку української літератури, але й для просування Харкова та його культури в Україні та світі", - зазначила Світлична.

Учасниками резиденції, додали в прес-службі, зможуть стати українські прозаїки, які мають на момент подання заявки не менше 2 надрукованих книжок.

"Для участі в резиденції автор має надіслати на розгляд журі такі документи: синопсис прозового твору (роману, повісті, збірки оповідань), над яким має намір працювати на резиденції, – не більше 5 тисяч знаків, короткий лист-обгрунтування своєї участі, біографічну довідку, рекомендацію авторитетного експерта: письменника, перекладача, літературного критика, культурного менеджера", - пояснили в прес-службі.

Заявки слід надсилати за адресою: kharkiv.residence@gmail.com.

У 2018 році заявки прийматимуться з 1-го до 28 жовтня. Ім’я першого учасника оголосять 1 листопада. Резиденція триватиме з 15 листопада до 15 грудня 2018 року. Учаснику резиденції забезпечать проживання в центрі Харкова, триразове харчування, відшкодування витрат на дорогу, стипендією в розмірі 4 тисяч гривень.

При цьому учасник має зобов’язання: він повинен взяти участь у прес-конференції, присвяченій резиденції, взяти участь в одній презентації чи творчому вечорі в Харкові, активно знайомитися з культурним життям Харкова та Слобожанщини, написати підсумкове есе про своє перебування на резиденції, зазначити наприкінці твору, синопсис якого подавався на розгляд журі, що робота над ним відбувалася в Харківській літературній резиденції.

Читайте також: Дніпровський театр зустріне 100-річчя прем'єрою на підтримку Сенцова

Учасника резиденції обирає журі в складі 5 осіб, яке щороку призначає Виконавча рада Українського ПЕН-клубу. Журі не рецензує поданих проектів і не обговорює свого рішення з аплікантами.

Щодо складу журі 2018 року, то це Оля Гнатюк, Сергій Жадан, Андрій Курков, Іван Андрусяк, Галина Крук. Координатор проекту – Тетяна Терен (Український ПЕН), куратор  – Тетяна Пилипчук (Харківський літературний музей), дизайнер – Марічка Рубан. Організаційний партнер – Харківський літературний музей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-