Держлісагентство спростовує фейк про передачу лісів у концесію

Держлісагентство спростовує фейк про передачу лісів у концесію

Укрінформ
У Держлісагентстві назвали фальшивкою поширений низкою ЗМІ лист нібито за підписом заступника голови агентства Володимира Бондаря, в якому йдеться про наміри віддати ліси у концесію.

Про це повідомляється на сайті Держлісагентства.

"Державне агентство лісових ресурсів України офіційно заявляє, що жодного подібного листа з такими пропозиціями відомство не надсилало, і, відповідно, жодних подібних листів заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар не підписував. Номера, який зазначається на поширеному у мережі листі, немає в журналі реєстрації вихідної кореспонденції Держлісагентства. Варто зазначити, що Держлісагентство надсилає листи за кордон на подвійному міжнародному бланку і мовою країни, до якої надсилається лист. Поширений в мережі лист є підробкою", - йдеться в повідомленні. 

Також наголошується, що питання, які порушенні у фальшивому листі Держлісагентства, не можуть вирішуватися відомством одноосібно. Водночас Державне агентство лісових ресурсів України постійно звертає увагу на неприпустимість передачі українських лісів у концесію.

"В усіх публічних виступах та офіційних листах постійно надаються аргументи щодо негативних результатів у разі можливої концесії лісового господарства. Окрім того, Держлісагентство пропонувало та підтримує необхідність зазначення в проекті Закону України «Про концесії» норми про те, що лісгоспи не можуть передаватися в концесію", - йдеться у заяві відомства.

Читайте також: Велика біда від маленького жука: на Житомирщині масово всихають соснові ліси

У зв'язку з виявленням фальшивки, Держлісагентство обіцяє звернутися до правоохоронних органів.

24 вересня низка засобів масової інформації поширили лист нібито за підписом заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря до однієї з австрійських деревообробних компаній з проханням розглянути можливість взяти у концесію низку лісогосподарських підприємств України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-