Мамай спробує повернути крісло мера Полтави через суд

Мамай спробує повернути крісло мера Полтави через суд

Укрінформ
Олександр Мамай, якого 14 вересня відсторонили від виконання обов'язків міського голови Полтави, збирається оскаржувати це рішення у суді.

Про це він заявив на прес-конференції у понеділок, повідомляють місцеві ЗМІ.

"Я зібрав усі докази і прийняв рішення завтра звернутися до суду. І нехай уже суд розставить всі крапки над «і», —  цитує Мамая видання "Полтавская область онлайн".

За повідомленням міського сайту 0532.ua, відсторонений мер заявив, що скликана депутатами сесія міськради була проведена з порушеннями, і він не визнає прийнятих нею рішень. Печатку міськради у нього ніхто "не вилучив, не попросив". Якщо суд поновить його на роботі, Мамай готовий до того, що депутати знову внесуть питання про недовіру йому у порядок денний, і стверджує, що погодиться з таким рішенням, якщо все відбудеться законним шляхом.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження.

До цього депутати проголосували за звільнення секретаря міськради, заступників міського голови та розпуск чинного складу виконкому.

Читайте також: Мамай визнав, що більше не є мером Полтави

На прес-конференції 17 вересня Мамай заявив, що засідання 14 вересня вважає незаконним, не визнає рішення депутатів і залишається міським головою Полтави. Він продемонстрував печатку міськради і анонсував засідання сесії на 21 вересня.

20 вересня депутати Полтавської міської ради провели перше сесійне засідання під керівництвом новообраного секретаря - виконуючого обов'язки міського голови Олександра Шамоти, обравши його заступників.

Крім того, Шамота повідомив про те, що він офіційно занесений у Єдиний державний реєстр як виконуючий обов’язки керівника міськради, і про виготовлення нової печатки міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-