З Миколаївського СІЗО вийшов чеченець, якого вимагала видати Росія

З Миколаївського СІЗО вийшов чеченець, якого вимагала видати Росія

Відео
Укрінформ
З Миколаївського слідчого ізолятора завдяки клопотанню голови Миколаївської ОДА випустили чеченця Мовлу Тімарова, який очікував екстрадиції до Росії.

Про це йдеться у відеозверненні на сторінці у Facebook голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, який особисто зустрічав Тімарова біля СІЗО.

«З СІЗО звільнено громадянина Тімарова, який допомагав захищати нашу землю від російського агресора. На початку літа 2018 року його було затримано і почато процедуру екстрадиції. Генеральна прокуратура вивчила справу і дійшла висновку, що немає підстав тримати його в слідчому ізоляторі», -  сказав Савченко.

Він також зауважив, що до нього звернулися волонтери та добровольці з Української добровольчої армії - учасники операції Об'єднаних сил на Донбасі, з  проханням звернути увагу на ситуацію, в якій опинився громадянин Тімаров. 

«Підставою стало рішення суду міста Грозний. А що там за суди – ми всі дуже добре знаємо, бо спостерігали за судилищами над нашими патріотами – Станіславом Клихом та Миколою Карпюком, яких звинуватили в участі у першій чеченській війні. Мовла Тімаров вже звернувся до компетентних органів для отримання статусу біженця. І я зі свого боку буду також клопотати про це, бо моя принципова позиція – не видавати людей, які боронили Україну, нашим ворогам», - зазначив голова ОДА.

Тімаров запевнив, що він ні в чому не винен, а допомагав Україні тому, що вона у свій час підтримала його народ. Наразі на батьківщині чоловіка переслідують за опозицію до влади.

Читайте також: Україна не екстрадує іноземних бійців ООС, які воюють офіційно - Луценко

Як повідомлялося, у червні 2018 райсуд Миколаєва за клопотанням прокуратури заарештував Тімарова з метою подальшої екстрадиції до РФ.

Звинувачення, нібито, у причетності до кримінальних злочинів, пов'язаних зі збутом наркотиків  Мовлу Тімарову висунули у Чечні у 2007 році. У 2012 році Грозненський райсуд Чеченської Республіки заочно заарештував Тімарова і його оголосили у розшук Інтерполу.

Тімаров був затриманий в Миколаївській області. 

Фото: НикВести

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-